Premies voor dakisolatie

Afbeeldingen Link


Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn.

Voor alle zelfstandige woningen (= studio, eengezinswoning of appartement) is de nieuwe Vlaamse dakisolatienorm in werking getreden op 1 januari 2015. De regeling geldt niet voor kamers.

Als minimumnorm wordt een R-waarde voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie) van 0,75 m²K/W genomen. Nieuwbouwwoningen (aangesloten op het elektriciteitsnet vanaf 1 januari 2006) die in orde zijn met de energieprestatieregelgeving, voldoen al aan de dakisolatienorm.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u een belastingvermindering krijgen voor uitgaven (materiaal plus plaatsing) die u doet voor dakisolatie.

De belastingvermindering bedraagt 30% van het factuurbedrag, rekening houdend met een maximumbedrag.

Deze belastingvermindering wordt vanaf 2017 afgeschaft. Er is wel een overgangsmaatregel : u kunt nog een belastingvermindering krijgen voor werken in 2017 als u voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Meer info via onderstaande link :

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/belastingvermindering-voor-dakisolatie

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/dakisolatie/dak-isoleren-haast-je-want-fiscaal-voordeel-verdwijnt/